Hoe kies je een koffiezetapparaat?

Het koffiezetapparaat is bijna overal een vaste waarde in huis. Sterker nog, dit kleine apparaat is onmisbaar in het hart van de keuken. Is de tijd rijp om jouw toestel te vervangen, maar weet je niet waar te beginnen bij de keuze uit het grote aanbod (capsulemachine, bonen-op-kop-zetapparaat, filterkoffiezetapparaat, Italiaans koffiezetapparaat, enz.)? Maak je geen zorgen, we zijn er voor jou!

choix machine à café

Ken je behoeften, smaken en koffieverbruik

De belangrijkste criteria voor de keuze van je nieuwe machine zijn immers persoonlijk: - Hoeveel mensen gebruiken de machine dagelijks?
- Welke soorten koffie of warme dranken worden vooral gedronken (espresso, cappuccino, thee, enz.)?
- Hoeveel ruimte is er in de keuken?
- Wil je een snelle en functionele machine of een met veel instellingen voor meer precisie?
- Welk budget heb je?

Capsulemachine

Dit type machines is eerder geschikt voor "kleine" consumenten (3 koffie/dag). Zij worden beschouwd als klein, goedkoop en gemakkelijk in het gebruik, omdat er weinig instellingen zijn. Dankzij het capsulesysteem kan je met een machine als de Dolce Gusto. je koffie of zelfs je drank bij elk kopje veranderen. Het baanbrekende merk op dit gebied is natuurlijk Nespresso, dat capsules aanbiedt waarmee je eindeloos kunt variëren. Met dit type machine geniet je echter niet van verse koffie, aangezien deze maanden van tevoren wordt gemalen.

Voordelen :

- Aantrekkelijke aankoopprijs
- Mogelijkheid om koffie/drank te wisselen bij elk kopje
- Ideaal voor espresso

Nadelen

- Geen variatie in textuur mogelijk
- Geen traceerbaarheid van de herkomst van de koffie en verlies van koffiekwaliteit als gevolg van de capsule
- Niet geschikt voor meer dan 2 personen, noch voor lange koffiesessies


Padmachine

Deze machines zijn vergelijkbaar met capsulemachines omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Dit systeem heeft ook multi-drink pads. De smaak van koffie in pads is vergelijkbaar met die van filterkoffiemachines, omdat dit systeem de koffie laat ontluchten en zo zijn aroma behoudt.

Voordelen

- De prijs van de pads
- Verscheidenheid aan keuze van dranken
- Instelling mogelijk om de dosering van de koffie aan te passen

Nadelen

- Geen espresso "textuur" mogelijk


Koffiezetapparaat

Ondanks het succes van espresso- en padmachines blijft het koffiezetapparaat het populairste model. Bij dit type machine wordt de gemalen koffie geïnfuseerd, zodat alle aroma's zich kunnen ontwikkelen. Hier moet dus zorgvuldig worden nagedacht over de keuze van het model.

Voordelen

- Hiermee kun je meerdere kopjes tegelijk drinken
- Verspreidt een heerlijk aroma
- Gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden

Nadelen

- Geen druk, dus geen espresso mogelijk
- Peu ou pas de réglages possibles.


Espressomachine

Deze machine, het symbool van de Italiaanse espresso, heeft een veelheid aan functies en is verkrijgbaar in verschillende modellen, voor elk budget. De smaak van de koffie die met deze machines wordt geproduceerd, komt dicht in de buurt van die van professionele machines.

Voordelen

- Maakt de productie van een espresso volgens de regels van de kunst mogelijk
- Kies de maling voor elk kopje
- Veelzijdig (softpods, gemalen koffie of bonen)

Nadelen

- Weinig instellingen in low budget machines
- Vereist meer onderhoud dan andere machines


Koffiebonenmachine

Dit type, machine, ook espressomolen genoemd, stelt je in staat thuis een koffieboon van goede kwaliteit te consumeren en een versgemalen espresso te zetten. Afhankelijk van het gekozen model bieden deze machines ook een verscheidenheid aan dranken (espresso, cappuccino, latte macchiato, ...).

Voordelen

- Milieuvriendelijk
- Keuze uit kwaliteitskoffie van een brander
- Veel instellingen
- Onvergelijkbare smaak

Nadelen:

- Dure aankoop
- Geen wisseling van koffie bij elk kopje mogelijk


Italiaans koffiezetapparaat

Dit type model is herkenbaar aan zijn vorm. Het water wordt in een metalen reservoir gedaan, waarin een trechtervormige filter wordt geplaatst om de gemalen koffie op te vangen. Zodra het bovenste gedeelte aan de bovenkant is bevestigd, wordt het geheel op een hete plaat gelegd. Het kokende water stijgt door de filter en loopt vervolgens over in het bovenste gedeelte, waar het wordt omgezet in koffie.

Voordelen

- Zeer sterke aroma
- Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen:

- Regelmatig schoonmaken
- Beperkte hoeveelheid koffie


Hebben we je geholpen bij het kiezen van je toekomstige koffiemachine of heb je graag nog bijkomend advies? In beide gevallen, aarzel niet om naar je dichtstbijzijnde ELECTRO DEPOT te komen, ons personeel zal je met plezier ontvangen.