.

De lenteschoonmaak in 5 stappen

Weg met de sombere winter, welkom eerste lentedagen! Om de lente van binnenuit te ervaren en een beetje frisheid in jouw huis te brengen, is een grote schoonmaak noodzakelijk. Geen stof meer, geen mufheid, geen rommel, het is tijd om je huis schoon en fris te krijgen. Weet je niet waar je moet beginnen? Is de lenteschoonmaak een vreselijke karwei voor jou? Geen paniek! Volg onze 5 stappen voor een efficiënte en bijna aangename klus.

nettoyage de printemps

1. Inventariseren en opruimen

rangement nettoyage de printemps

Voordat je begint met schoonmaken, is het belangrijk dat je opsomt wat er in elke kamer moet gebeuren; wat je wilt schoonmaken, wat je wilt opbergen, en zelfs wat je weg wilt gooien. Inspecteer jouw wasruimte, kasten, opbergdozen en doe dingen weg die je al een tijd niet hebt gebruikt. Maak ook een lijst van huishoudelijke producten en elektronica die je nodig kunt hebben. Alles klaar? Je kunt beginnen!

2. Schoonmaken van jouw ramen

lavage de vitre nettoyage de printemps

Jouw ramen dragen waarschijnlijk nog sporen van het weer van de afgelopen maanden. Hoog tijd dus om ze onder handen te nemen. Jouw praktische en efficiënte bondgenoot/partner bij deze taak: een ruitenreiniger. Je kunt deze ook gebruiken voor jouw douchecabine, badkamertegels, spiegels en zelfs de tegels in jouw auto. De meeste schoonmaakmiddelen worden geleverd met een spuitfles en een microvezeldoek. Giet dus wat afwasmiddel (of azijn) op een doek, en het schoonmaken kan beginnen. Naast gebruiksgemak en snelheid is het grootste voordeel van een ruitenreiniger dat hij geen sporen op de ruiten achterlaat.

3. Op jacht naar stof

aspirateur nettoyage de printemps

De ramen? Done! Nu kun je het stof aanpakken. Denk ook aan zaken die gewoonlijk niet worden schoongemaakt: kroonluchters, plinten, gordijnen, enz. Welke producten kunnen je daarbij helpen? Een stofzuiger met een kleine zuigmond is doeltreffend voor het reinigen van textiel, zoals gordijnen en kussens, maar ook voor moeilijk bereikbare plaatsen. Een krachtigere borstel is ideaal voor diep afstoffen en het opzuigen van dierenharen.

Wil je een grondige reiniging zonder veel moeite? Kies dan voor een stoomreiniger. Hiermee worden de vuilste plekken (afdichtingen, oven, koelkast, vriezer, banken) diep gereinigd. De hygiënische kracht van stoom elimineert 99% van de bacteriën en het steriliserende effect van het water op hoge temperatuur elimineert schimmel en meeldauw. Hou je van de “old fashioned way”? Wij hebben ook een ruim assortiment van dweilen, bezems, doeken, ... alles wat je nodig hebt om het stof te trotseren!

4. Kleine reparaties

Voorjaarsschoonmaak betekent ook het uitvoeren van kleine reparaties. Het is de tijd om een gloeilamp te vervangen, een batterij in jouw klokken of jouw brandalarm.

5. De laatste fase

purificateur humidificateur nettoyage de printemps

Is je huis verlost van vuil? Is alles gerepareerd, opgeruimd en grondig schoongemaakt? Dan hoef je alleen nog maar jouw voorjaarsschoonmaak af te ronden: waarom kies je niet voor een luchtzuiveraar of een luchtbevochtiger om de lucht in je huis gezonder te maken ?

Heb je nog vragen of advies nodig over hoe je met jouw lenteschoonmaak kunt beginnen? Aarzel niet om een van onze winkels te bezoeken, ons personeel zal je graag te woord staan.