.

Zaken die je best vermijdt bij het barbecueën.

I.Vermijd het gebruik van aanmaakvloeistof om je barbecue aan te steken.

Vermijd het gebruik van aanmaakvloeistof voor je houtskoolbarbecue omdat dit een onaangename chemische smaak kan achterlaten. Geef de voorkeur aan brandstoffen zoals (natuurlijke) aanmaakblokjes om je barbecue veilig aan te steken. Voor een betere ervaring, combineer ze met onze aanmaakschoorsteen.

Onze producten zijn speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat je barbecue de optimale kooktemperatuur bereikt. Naast dat het de ideale methode is om je barbecue aan te steken, is het ook de eenvoudigste manier om snel gloeiende kolen te krijgen.

Zorg er ook voor dat je voorzichtig bent bij het bakken op balkons, terrassen en binnenplaatsen. Raadpleeg je beheerder of verhuurder voor de regels met betrekking tot het gebruik van barbecues.

II. Begin nooit met koken zonder je barbecue voor te verwarmen.

Zorg er altijd voor dat je barbecue is voorverwarmd tot de juiste temperatuur. Als je barbecue deze optimale temperatuur nog niet heeft bereikt, loop je het risico dat je gerechten te gaar worden, zonder te bakken, als je ze te lang op het rooster laat liggen.

Door je eten op een onverwarmd rooster te leggen, mis je ook de mooie grillstrepen en de heerlijke rooksmaak. Bovendien leidt dit tot meer schoonmaakwerk omdat het eten vaker aan het rooster kan blijven plakken.

Voor een perfect feestmaal, steek je je gasbarbecue minstens 10 minuten voor aanvang van het koken aan. Het voorverwarmen gaat snel en is echt de moeite waard.

III. Vermijd koken met het deksel open.

Volg de gulden regel door het deksel van je barbecue te sluiten. Dit helpt je om de temperatuur beter te regelen en bevordert de circulatie van de rook binnenin, waardoor je gerechten doordrenkt worden met een heerlijke gegrilde smaak. Het open laten van het deksel moet vermeden worden, terwijl een gesloten deksel zorgt voor sappige gerechten en een snelle bereiding!

IV. Vermijd om al je gerechten op dezelfde manier te bereiden.

De directe kookmethode houdt in dat het voedsel rechtstreeks aan de hitte wordt blootgesteld. Het is perfect voor gerechten die snel moeten worden gekookt, meestal minder dan 15 minuten, of voor gerechten die moeten worden dichtgeschroeid, zoals steaks en hamburgers.

Daarentegen houdt de indirecte methode in dat het voedsel niet rechtstreeks boven de warmtebron wordt geplaatst. Het koken gebeurt "indirect" door de warmte die in de barbecue circuleert, wat ideaal is voor gerechten die langer dan 30 minuten moeten worden gekookt, zoals braadstukken.

Wat betreft de 50/50 methode, deze combineert zowel directe als indirecte kookmethoden. Het is geschikt voor stukken vlees die tussen de 15 en 30 minuten moeten worden gekookt, zoals dikkere steaks, kip en worstjes.

Bezoek één van onze winkels, waar ons team u graag zal adviseren over de beste beschikbare barbecues en de onmisbare accessoires om het succes van uw evenement te garanderen!
Ontdek onze barbecues nu hier