.

Hoe beveilig je je huis tijdens een lange afwezigheid?

Ga je binnenkort op vakantie of zakenreis en ben je bezorgd om je huis onbeheerd achter te laten? Neem onderstaande tips ter harte, en vertrek met een gerust hart.

bien proteger sa maison

1. Camera's

bien proteger sa maison

Het eerste waar je aan denkt bij bewaking zijn uiteraard camera’s. Bewakingscamera's zijn een eenvoudige manier om je gemoedsrust te geven terwijl je weg bent. Ze houden letterlijk een oogje in het zeil en bij sommige modellen kan je zelfs direct gewaarschuwd worden in geval van verdachte bewegingen. Helaas kan een bewakingscamera een inbraak niet voorkomen, maar het kan dieven afschrikken en jou waarschuwen voor een inbraak. De installatie is eenvoudig en de meeste modellen kan je zelfs aansluiten op je smartphone, zodat je een bewakingscentrum binnen handbereik hebt.

In ons assortiment bieden wij twee verschillende categorieën camera's aan: echte camera's en dummy camera's. In de eerste categorie kunnen we onderscheid maken tussen binnencamera's en buitencamera's.

Zoals de naam al zegt, worden buitencamera's buiten je huis geïnstalleerd. Bij voorkeur op een strategische plaats, zodat je bewegingen rond toegangspunten kunt controleren (deuren, garage, slagboom, ...).

Net als de buitencamera heeft de binnencamera veel voordelen op het gebied van veiligheid. Beide soorten camera's schrikken indringers af, leveren bewijs van inbraak/vandalisme, enzovoort... In een huis wordt de binnencamera beschouwd als een aanvulling op de buitencamera. Naast bescherming kan het de bewoners immers geruststellen door hen in staat te stellen hun woning te bewaken.

Of je nu kiest voor een binnen- of buitencamera, of voor beide, wij raden je aan je camera('s) uit te rusten met SD-kaarten om de geheugencapaciteit te vergroten.

2. Alarmtoestellen

bien proteger sa maison

Een andere optie om met een gerust hart je huis achter te laten, is het installeren van een alarmsysteem. Allereerst adviseren wij je een brandalarm te installeren. Zo kan je in geval van brand worden gewaarschuwd, maar ook direct de brandweer alarmeren, zodat deze snel kan ingrijpen.

In ons assortiment hebben wij ook een waterlekdetector, voor installatie in je keuken of badkamer.

Verder hebben wij ook een gamma aan mini-alarmen die op deuren en ramen kunnen worden geïnstalleerd. Deze zullen elke beweging detecteren rond deze ingangspunten.

Of je nu voor een van deze alarmen kiest, vergeet nooit vooraf batterijen en/of accu's mee te nemen, zodat je nooit zonder komt te zitten.

bien proteger sa maison

Zoals eerder in dit artikel vermeld, kan je met je smartphone gebruik maken van een mobiele bewakingspost. Als je vindt dat het scherm te klein is, is een tablet allicht een betere optie. Deze geeft je de mogelijkheid om je camerabeelden van een afstand, waar dan ook, op een meer comfortabele manier te bekijken.Of je nu kiest voor een camera, een alarm of beide, of als je nog twijfelt welk beveiligingsapparaat je zou willen aanschaffen, onze medewerkers helpen je graag bij je keuze.