.

Hoe kies je de juiste blender?

Blenders zijn een essentiële keukengerei om een verscheidenheid aan gerechten en drankjes te bereiden. Of je nu smoothies, soepen, sauzen of zelfs deeg wilt bereiden, een kwalitatieve blender kan je helpen om je favoriete recepten in een mum van tijd te maken.

I. Blender

Er zijn veel verschillende blenders op de markt, variërend van basismodellen tot hoogwaardige apparaten met veel functies.

Welke belangrijke criteria moet je in overweging nemen?

 • Vermogen: ideaal gezien heb je minimaal 500 watt aan vermogen nodig. De krachtigste blenders kunnen tot 1200 watt gaan.
 • Capaciteit van de kam: Kies de kancapaciteit op basis van het aantal mensen dat je wilt bedienen met je blender. De kleinste hebben een capaciteit van 400 ml, ideaal voor het maken van een individuele smoothie. De grootste hebben een capaciteit tot 2 liter om aan grotere hoeveelheden te voldoen (tot zes personen).
 • Materiaal van de kan: Blenderkannen kunnen van plastic, glas of roestvrij staal zijn. Glas is stevig en houdt de koelte vast, Plastic is handig maar minder sterk, Inox is onbreekbaar maar ondoorzichtig.

Kies een model met afneembare kannen en messen om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Blenders zijn ook handig voor het bereiden van warme soepen. U kunt gemakkelijk gekookte groenten en bouillons mengen om gladde en fluweelzachte soepen te maken. Sommige blendermodellen zijn ook uitgerust met kookfuncties, zodat u de soep direct in de blender kunt verwarmen. Waar moet u op letten voordat u een verwarmende blender koopt?

 • Programma: Afhankelijk van het gekozen model van uw verwarmende blender heeft u toegang tot verschillende programma's om uw soepen te bereiden. Sommige modellen bieden u zelfs de mogelijkheid om de textuur van uw bereiding aan te passen door te kiezen tussen een fluweelzachte of gemalen consistentie. Voor uw koude bereidingen zoals smoothies, vruchtencocktails of pannenkoekenbeslag is de handmatige mixfunctie binnen handbereik en gemakkelijk te gebruiken.
 • Vermogen: Aangezien het apparaat een verwarmingsfunctie heeft, moet u rekening houden met twee vermogens:
  - het verwarmingsvermogen
  - het motorvermogen
  De combinatie van deze twee vermogens is hoger dan die van "gewone" blenders. Het vermogen van de verwarmende blender is ongeveer 1000 watt, wat een snelle bereiding van groenten mogelijk maakt.
 • Capaciteit van de kan: De verwarmende blender heeft een grotere capaciteit, waardoor groenten kunnen worden gekookt voordat ze worden gemixt. Kleinere modellen hebben een inhoud van 1 liter, terwijl grotere modellen een capaciteit van 2 liter bieden. U kunt de capaciteit kiezen die het beste past bij uw huishouden of uw gewoonten. Als u de voorkeur geeft aan variatie in smaken, kies dan voor een kleine capaciteit.

Uiteindelijk kan de aanschaf van een kwalitatieve blender je helpen bij het bereiden van een grote verscheidenheid aan gezonde en heerlijke gerechten en drankjes. Of je nu een gepassioneerde kok bent of gewoon op zoek bent naar een handige manier om gezonde maaltijden thuis te bereiden, een blender kan een uitstekende aanwinst zijn in je keukengerei.

Aarzel niet om naar de dichtstbijzijnde ELECTRO DEPOT te gaan of onze website www.electrodepot.be te bezoeken om de blender van je leven aan te schaffen!