.

Gezond eten

Iedereen weet dat gezond eten belangrijk is. Voeding speelt een essentiële rol om ons lichaam en geest goed te laten voelen, om ons fit en gezond te houden.
Veel mensen denken echter dat gezond eten makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar, think again! Je hoeft alleen maar enkele goede gewoontes te ontwikkelen. In dit artikel geven we je enkele algemene tips over hoe je gezond kunt eten, en vooral nemen we je mee op een rondleiding langs apparaten die je helpen de juiste gewoonten aan te leren.

manger sainement

1. Wat is gezonde voeding?

Er is geen exacte definitie van "gezonde voeding". Om goed te eten moet je rekening houden met de 4 belangrijkste pijlers: kwaliteit, evenwicht, variatie en kwantiteit.

Gezond eten betekent voldoende energie en voedingsstoffen leveren om ons lichaam goed te laten functioneren, zonder onze smaken en verlangens uit het oog te verliezen.

2. Enkele tips voor gezond eten?

1. Eet groenten en fruit: het is raadzaam om drie porties groenten en twee porties fruit te eten.

2. Vervang junkfood: er zijn veel recepten waarmee je klassieke voedingsmiddelen (zoals hamburgers) kunt omvormen tot een gezondere versie.

3. Vermijd industriële producten: kies voor zelfgemaakt voedsel in plaats van kant-en-klare maaltijden, denk aan gedroogd fruit in plaats van snoep, ...

4. Organisatie: om te voorkomen dat je een diepvriesgerecht weggooit, maak je een voedselplan. Als alles is opgeschreven, wordt het winkelen gemakkelijker: je weet wat je nodig hebt en je kunt afwijkingen voorkomen en tegelijkertijd geld besparen.

electro manger sainement

- De sinaasappelperser: in plaats van te kiezen voor het te zoete sinaasappelsap uit de supermarkt, waarom maak je niet je eigen sap? Wij bieden een breed scala aan sapcentrifuges (van handmatig tot elektrisch) zodat je kunt genieten van versgeperste sappen; sinaasappelsap, grapefruitsap, enz.

- De blender: wij bieden twee hoofdcategorieën blenders aan: de klassieke blender en de verwarmende blender). Lust je graag een heerlijke smoothie? Dan vind je wat je zoekt tussen onze klassieke blenders. Ben je meer het hartige type dan een zoetebek? Geen nood, we hebben een ruim assortiment verwarmende blenders waarmee je heerlijke zelfgemaakte soepen kunt maken!

- Sapcentrifuge: vind je het moeilijk om een goede hoeveelheid groenten en fruit te eten? Wij hebben de oplossing: een sapcentrifuge! Fruit- en groentesapjes hebben veel voordelen: ze leveren vitamines, helpen je afvallen, voorkomen ziekten, enz. Bovendien zijn ze ook leuk om te maken; je kunt ze samen met je kinderen samenstellen. Je kan zo creatief gaan als je wil en oneindig veel smaakmixen uitproberen. Met een sapcentrifuge win je een maximale hoeveelheid sap terug (10 tot 30% meer dan met een centrifuge), zodat het hele gezin ervan kan genieten!

- Karaf en frisdrankautomaat: we kunnen het niet genoeg zeggen; water drinken (minstens 2L) is heel belangrijk voor je gezondheid. Om je te stimuleren meer te drinken, kan je een karaffilter kopen, zodat je meer water kunt drinken en minder plastic flessen hoeft te gebruiken. Heb je liever bruisend water? Wij bieden je verschillende modellen Sodastream, aan om je kraanwater te laten bruisen!Naast deze drie toonaangevende apparaten kan je ook ander keukengerei kopen, zoals een keukenrobot om zelf suikervrije taarten te maken en industrieel gebak te vermijden. Of, je kan kiezen voor een multikoker (zoals een Cookeo) om je te helpen lekker eten te bereiden voor jou en je gezin en kant-en-klare maaltijden te vermijden. Frietliefhebbers hebben baat bij een airfryer in plaats van een friteuse. Het voedsel neemt minder vet op, bevat minder calorieën en is dus gezonder.

Wakkerde dit artikel je bewustzijn over een gezonde levensstijl aan, en heb je zin om aan de slag te gaan in de keuken? Neem dan een kijkje op onze website om je nieuwe tools voor een gezondere voeding te vinden. Bezoek je onze winkels liever fysiek? Onze medewerkers staan tot je beschikking in je dichtstbijzijnde ELECTRO DEPOT!