.

Zo kies je jouw favoriete hebbeding voor de komende feesten

Zoek je de manier om een etentje een extra cachet te geven of een feestje nog net iets wilder te maken? Met goede speakers uiteraard! Met de feestdagen voor de deur is het de perfecte tijd om te investeren in boxen om je favoriete muziek af te spelen en de hele nacht door te dansen! Weet je niet welk model je moet kiezen? ELECTRO DEPOT is er voor jou! In dit artikel tonen wij je de criteria waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van je nieuwe muziekspeler, evenals de verschillende modellen die op de markt verkrijgbaar zijn. Dus volg de gids!

1.Hoe kies je je nieuwe muzikale metgezel?

Dit zijn de criteria waarmee je rekening moet houden bij je keuze:

 • Je muzikale smaak: je denkt misschien dat alle luidsprekers geschikt zijn voor alle soorten muziek. In werkelijkheid zijn sommige luidsprekers meer geschikt voor "zware bassen", terwijl andere meer gericht zijn op akoestische muziek.
 • Het gebruik: belangrijk is om te bepalen of je de luidspreker binnen of buiten zal gebruiken. Een luidspreker voor thuis voldoet namelijk niet aan dezelfde behoeften als een luidspreker voor buiten en heeft daarom andere kenmerken.
 • Functionaliteit: ga na welke functies je nodig hebt; de mogelijkheid om een extern apparaat aan te sluiten, de verschillende aansluitingsmethoden, oplaadmethoden, enz.
 • Design: er zijn eindeloos veel verschillende stijlen en kleuren op de markt. Pas echter op dat je je niet laat meeslepen door een mooi ontwerp ten koste van het geluid.

2. Wat zijn de verschillende soorten luidsprekers?

 • Een klassieke luidspreker: Dit model heeft een uitstekend resonantievolume en geeft lage tonen natuurgetrouw weer. Het wordt geleverd in de vorm van een zuil van +/- 1m. Dankzij dit formaat kan het verschillende speakers bevatten; een grote (boomer/basbox) die lage tonen weergeeft, een of twee luidsprekers die stemmen weergeven en een tweeter die hoge tonen weergeeft.
  Een luidspreker met twee drivers is niet noodzakelijk inferieur aan een luidspreker met drie of vier drivers. Om een idee te krijgen van de kwaliteit ervan, kan je onze online vergelijkingstool gebruiken om de verschillende producten te vergelijken.

 • De Bluetooth luidspreker: Dit model heeft een radiobereik van 10 meter, een oplaadbare batterij (met een autonomie van 10 uur), en kleine luidsprekers. De Bluetooth luidspreker is draagbaar en compact, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen; keuken, tuin, strand, zwembad, enz. Het is echter niet erg krachtig en daarom meer geschikt voor dichtbij luisteren.

 • Soundbar: om te genieten van optimaal kwaliteitsgeluid tijdens films en series of voetbalwedstrijden, kies je voor een soundbar. Dit model is uitgerust met kleine luidsprekers en een eigen versterker en wordt rechtstreeks op uw televisietoestel aangesloten. Sommige modellen zijn ook uitgerust met een Bluetooth- of Wi-Fi-ontvanger voor draadloos luisteren.

 • Home cinema speaker: Wil je je film beleven alsof je in de bioscoop zit? Dan is een home cinema luidspreker wat je nodig hebt. Dit type luidspreker wordt verkocht in sets van 5 of 7. Naast de voorluidsprekers bieden sommige merken een middenluidspreker voor surround sound. Je kan je home cinema ook gebruiken om naar muziek te luisteren. Let wel, om je home cinema aan te sluiten heb je een versterker nodig.

3. PARTY MUSTHAVES

Hier is een checklist met benodigdheden voor een onvergetelijk feest!

 • Geef toe, hoe hilarisch is een geïmproviseerde karaoke met vrienden? Bij ons vind je een breed scala aan karaoke-luidsprekers

 • Heb je ambities als DJ? Waarom schaf je dan geen mengpaneel aan ? Sfeer gegarandeerd!

 • Om je gekke feestjes op te leuken, denk aan lichtshows.Dankzij dit artikel heb je alle kaarten in handen om je toekomstige speaker te kiezen. Je hoeft alleen nog maar naar ELECTRO DEPOT te gaan of onze website te bezoeken. De feestdagen staan voor de deur!