.

Aankoopgids: hoe kies je de smartphone/iPhone die bij je past?

In enkele jaren tijd is de smartphone een echte zakcomputer geworden, een handlanger in ons digitale, administratieve, persoonlijke en relationele leven. Er zijn honderden modellen, voor elke smaak en elk gebruik. Toch maakt deze veelheid van producten het moeilijk om het product te kiezen dat het best bij jouw gebruik past. Deze korte gids zal je op weg bij de aankoop van jouw toekomstige smartphone.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: waar wil je jouw smartphone voor gebruiken? Of je nu op zoek bent naar een smartphone die voornamelijk voor telefonie is bedoeld, of je nu een liefhebber bent van fotografie of een hardcore gamer, er is altijd wel een smartphone die aan jouw wensen voldoet.

choisir son smartphone

Wat zijn de criteria om er een te kiezen?

1. Schermgrootte en -resolutie

Schermgrootte en -resolutie zijn criteria waarmee je bij de aankoop rekening moet houden.
Dit heeft gevolgen voor de kwaliteit van je content, maar ook voor de grootte van je smartphone en de grip.
De meest gebruikelijke maat voor een goed scherm is 6 inch, of 15,2 cm, en de aanbevolen schermresolutie is Full HD.
Als je fan bent van videospelletjes of tv- series, zal een groter scherm je meer comfort bieden. Omgekeerd past een kleiner scherm gemakkelijker in je zak.

2. De camera

Steeds meer mensen kiezen hun smartphone op basis van de kwaliteit van de camera.
Het wordt belangrijker dan ooit om de juiste opnamen te maken. De technologie van vandaag maakt het mogelijk opnamen van uitzonderlijke kwaliteit te maken: flitser, intelligente modus, drievoudige sensor, optische stabilisatie, aantal pixels, enz.
De fabrikanten vermenigvuldigen de technologieën om de fotofunctie te verbeteren en zo de gebruikers in staat te stellen hun artistieke talenten te ontwikkelen!

3. Levensduur batterij

Veel smartphones hebben last van een slechte batterijlevensduur. Eén indicator is het batterijvermogen, gemeten in mAh.
Hoe hoger het getal, hoe beter de levensduur van de batterij. Maar zo eenvoudig is het niet, want er spelen nog andere criteria mee: de interface, de overlay, de fabrikant, het soort gebruik, ...
Als je jouw smartphone hoofdzakelijk gebruikt voor recreatieve activiteiten (series, spelletjes, ...), heb je een hoog batterijvermogen nodig (+/- 3.500 mAh).
Vergeet niet dat meldingen, helderheid maar ook Bluetooth van invloed zijn op het verbruik van je smartphone.

4. Het ontwerp

Steeds meer smartphones hebben een edge-to-edge design, waardoor het scherm groter kan worden.
Om zich te onderscheiden van de massa spelen de grote smartphonemerken in op originaliteit door verschillende kleuren aan te bieden of gebruik te maken van kwaliteitsmaterialen en hoogwaardige afwerkingen (glas of metaal design, keramische uitvoering, enz.).
Fabrikanten bieden steeds meer en meer futuristische ontwerpen aan en sommigen hebben zelfs smartphones ontwikkeld met dubbele schermen of inklapbare schermen.

5. Het besturingssysteem

Dit is het brein van je smartphone.
Er zijn twee grote merken op de markt die met elkaar concurreren: Android en iOs. De verschillen liggen in het aanbod van de smartphones.
Voor Android zijn er honderden modellen beschikbaar, tegen slechts 21 voor iOs.
Bij de keuze van een smartphone kan ook rekening worden gehouden met andere criteria: het aantal beschikbare applicaties die van winkel tot winkel verschillen, de native functies, spraakassistentie en de mate waarin de smartphone kan worden aangepast.
De keuze van het besturingssysteem is dus een kwestie van persoonlijke smaak.

6. Processor en geheugen

Smartphones zijn metgezellen op zakformaat geworden, die meerdere taken tegelijk uitvoeren, dus de processor moet krachtig genoeg zijn om je toestel snel en responsief te maken.
Voor optimale multitasking raden wij een 4-core processor aan, zodat je naar muziek kunt luisteren terwijl je op sociale netwerken surft en energiebesparende games speelt.

7. Veiligheid

Een ander criterium waarmee je rekening moet houden bij de keuze van een smartphone, zijn de beveiligingsdiensten.
Op de nieuwste generatie smartphones worden drie beveiligingsfuncties aangeboden: vingerafdruklezer, gezichtsherkenning en PIN.
Nu de schermen steeds groter worden, zijn vingerafdruksystemen te vinden op de achterkant van de smartphone onder de fotosensoren.
Gezichtsherkenningstechnologie wordt steeds beter, maar niet alle systemen zijn gelijk.
Het zou verstandig zijn te kiezen voor een 3D- herkenningssysteem dat niet kan worden omzeild en dat zich aanpast aan de evolutie van je gezicht (bril, baard, enz.). Met al deze technologieën ben je er zeker van dat je multimedia- inhoud veilig is!

Wij ontvangen je graag in een van onze winkels om je te helpen bij de keuze van je volgende smartphone. Kun je niet wachten? Ontdek nu al onze smartphones: