Blijf Koel: Volledige Gids voor het Onderhouden van Uw Mobiele Airco’s en Ventilator

Mobiele airco’s zijn handig om een koele omgeving in kamers te behouden, maar ze hebben regelmatig onderhoud nodig om efficiënt te werken en lang mee te gaan. Hier zijn enkele tips voor bezitters van mobiele airco’s:

 1. Regelmatig reinigen van de filters: De filters van de mobiele airco verzamelen stof, allergenen en verontreinigende lucht na verloop van tijd. Het is essentieel om ze om de twee weken schoon te maken of volgens de instructies van de fabrikant voor het behoud van een goede luchtcirculatie en de binnenluchtkwaliteit te verbeteren.
 2. Controleren van de luchtuitlaten: Zorg ervoor dat de luchtuitlaten in goede staat verkeren en niet verstopt zijn. Verstopte uitlaten kunnen leiden tot oververhitting van de airconditioner en een onnodig energieverbruik.
 3. Optimale plaatsing van de airconditioner: Plaats de mobiele airconditioner in een goed geventileerde ruimte, weg van warmtebronnen. Dit zorgt ervoor dat de airco efficiënter werkt en energie bespaart.
 4. Externe reiniging: Houd de buitenkant van de airco schoon door deze regelmatig af te vegen met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve chemicaliën die het oppervlak kunnen beschadigen.
 5. Programmering en instellingen: Als uw mobiele airco een programmeerfunctie heeft, gebruik deze dan om energie te besparen door de airconditioner niet op volle kracht te laten werken wanneer dit niet nodig is. Stel ook de temperatuur in zodat de airconditioner niet te lang draait, wat vroegtijdige slijtage kan veroorzaken.
 6. Juiste opslag: Als u van plan bent om de airco gedurende een lange periode op te bergen, volg dan de instructies van de fabrikant voor de juiste opslag. Hierdoor zal het apparaat goed werken wanneer u het weer nodig heeft.

entretien airco

Onderhoud geldt ook voor ventilatoren, zelfs al zijn ze minder complex dan een mobiele airco. Hier zijn de stappen om uw ventilator zo lang mogelijk goed te houden:

 1. Regelmatig de ventilatorbladen reinigen: verwijder stof en vuil.
 2. Stof de roosters af: het rooster van de ventilator kan ook bedekt raken met stof.
 3. Houd de motor schoon: zorg ervoor dat het motorcompartiment vrij is van stof en vuil om oververhitting van uw ventilator te voorkomen.
 4. Controleer altijd het netsnoer: als het beschadigd is, breng het dan naar de Dienst Na Verkoop of vervang het als de garantie is verlopen.
 5. Bewaar het correct buiten het seizoen: als u uw ventilator gedurende langere tijd niet gebruikt, bewaar deze dan op een droge en schone plaats.

Door deze onderhoudstips te volgen, verlengt u de levensduur van uw mobiele airco of ventilator en zorgt u ervoor dat ze optimaal werken om u koel te houden tijdens hittegolven.

Op zoek naar een nieuwe airco of ventilator? Klik hier.